Magamról

Saját fotó
Karikatúra rajzolás rendezvényeken élőben vagy fotóról , megrendelésre ünnepi alkalmakra.Tiszteletdíjam, áraim, AKTUÁLIS ÁRLISTÁM, jobb oldalt a " Blogarchívum"-om menüpont=> 2011. SZEPTEMBERre kattintva tekinthető meg! - Rajzolok vonalas karikatúrát, portré karikatúrát, de akár portré festményt is.Különböző grafikákat, vicces rajzokat régebben újságokban is publikáltam. Nyaranta Siófok , telente Debrecen rendezvények. " www.kisserno.mlap.hu "szakmai honlapomon van az aktuális árjegyzékem. Karikatúrát általában ceruzával, szénnel vonalas rajzban esetleg beleszínezve is elkészítem, de airbrush festék fújó művészi eszközzel is extra minőségű kidolgozással, művészi rajzlapra különböző papír méretben.

2011. szeptember 13., kedd

Karikatúra készítése, FOTÓ , fénykép alapján:

Karikatúra készítése, FOTÓ , fénykép alapján:
 
 A FOTÓról készített "FULL EXTRA KIDOLGOZÁSú - studió karikatúra " TELJESEN MÁS kategória , mint az utcai "gyors rajz" , jóval több időt  igényel  a nagyon részletes kidolgozás ! ( általában az ilyen vicces karikatúra már NEM "csak" az arcát ábrázolja az illetőnek, hanem extraként még "vicces kis figura" testet is! + a hagyományos technikák mellett a színezéshez igénybe vehető speciális airbrush professzionális festékfújó "pisztoly", aminek igen különleges a színtónus visszaadóhatása - pláne ha extra jó minőségű, textúrázott művészi rajzpapírra dolgozunk vele ! )
EZT akkor szoktam ajánlani , ha FOTÓról szeretne valaki olyan karikatúrát készíttetni , ami már tényleg dekoratív , és szülinapi.. ballagási .. karácsonyi / valentin - napi ajándék "Perfect X-Mas Gifts stb..."ajándéknak / falra ! NETre / pólóra ... való! "
--------------------------------------------------
( Természetesen fényképről is "lehet olcsóbb", vázlatosabb, kommerszebb eszközökkel ( keretezetlen iskolai műszaki rajzlap / írógép papír + ceruza / szén rúd )karikatúrát "skiccelni / vázlatolni / sketch-cselni / krokizni " , de az általában maximum haveri "ugratásnak" való, na meg ugye, ha valaki "olcsón" akarja megúszni az ajándékozás " nyűgjét " ;)

Az "olcsó !?! " ár miatt érzett fergeteges öröm...;o).... rövidebb ideig tart, mint a silány minőség miatt érzett keserű BOSSZÚSÁG !!!... - az óvodások nyalókáért is "rajzolnak karikatúra (?!)-át"! ;)
--------------------------------------------------
A fotó , - ami KiiNDULÁSi ALAPUNK lesz a karikatúrához -  megfelelő MiNŐSÉGŰ legyen, ez nagyon lényeges, hiszen látnunk kell az arc részleteit, szemben a csillogást, a szem környéki, "mosolygó ráncokat", az arc mimikai izmait, száj széleket ..., melyek meghatározzák az arc KARAKTERÉT !
Evidens, ha valamit NEM látunk, akkor NEM is lehet korrekten megrajzolni...,
A karikatúra vagy portré rajz  annál pontosabb, minél nagyobb felbontású és minél élesebb a küldött fotó minőségileg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése